Friday, October 21, 2016

Golden Rose vs. Aura: Bitka tečnih ruževa!

Здравствуйте!
Danas upoređujemo dva veoma popularna proizvoda kod nas u poslednje vreme: Tečne karmine brendova Aura i Golden Rose.

Kako su se prvo na našem tržištu pojavili Aurini tečni ruževi imala sam malo više prilike da se njima pozabavim, dok sam svoj prvi Golden Rose ruž kupila tek pre par meseci, ali to svakako neće uticati na njihovu bitku, budući da ćemo ih objektivno porediti po nekoliko karakteristika. Shvatila sam da je idealna prilika da ih uporedim budući da imam najsličnije moguće nijanse ovih ruževa - Aura 613 Good Vibes i Golden Rose 03.
Ovo je zapravo bitka bez pobednika, budući da je pobednik onaj ruž koji zadovoljava više vaših kriterijuma (individualan je). :D

Runda 1. - Intenzitet boje

AURA: Boja nije toliko intenzivna, tj. potrebno je naneti par slojeva da bi se dobila veća pigmentovanost. Jednim slojem dobijate srednju pigmentaciju.

+ ovakva pokrivnost "nude" nijansi je idealna za svaki dan, deluje prirodno
- kod tamnijih nijansi morate više puta da nanosite da biste dobili željenu boju, time se brže troši


GOLDEN ROSE: Boja je prilično intenzivna. Bukvalno jednim potezom aplikatora nanosite punu boju ovog proizvoda. 

+ fenomenalno za jače boje, jedan potez i tu ste, manje trošite proizvod
- jako teško ćete postići prirodan izgled svetlijih nijansi, ne može da prođe kao da nemate ništa ukoliko biste to želeli, nema mesta greškama





Runda 2. - Trajnost

AURA: Traje prilično dugo na usnama (ukoliko u međuvremenu ne jedete baš nešto mnogo masno što bi ga razgradilo), vremenom se skida tako što postepeno bledi, prvo na sredini usana pa kasnije na ivicama (osim ako nije bas tamna nijansa, ne izgleda strašno u tom procesu) 
Ne prenosi se, tj. ne ostavlja tragove (možete da se cmačete bezbedno)

GOLDEN ROSE: Takođe traje dosta dugo na usnama, ali ga morate pustiti onako pošteno da se osuši pre nego što mu sudite. Za razliku od Aurinog, skidanje vremenom je nešto drugačije. Počne polako da bledi na sredini usana a zatim se skida skoro u komadićima onako neravnomerno, što i nije baš najbolje ukoliko ste van kuće, a niste ga poneli sa sobom 
Ni on ne ostavlja tragove, otporan je na poljupce. 



Runda 3. - Miris

AURA:  Nema jak miris, miriše blago na neku vanilu, kolače (nešto slatko svakako, ali nije jedan od onih generičkih mnogo slatkih mirisa) i ne zadržava se na usnama puno, tj kad ga stavite osećate ga samo dok se ne osuši posle izbledi miris (ukoliko ste neko kome jaki mirisi šminke smetaju, bezbedni ste )

GOLDEN ROSE: Ima jači miris od Aurinog i isto kontam da je trebalo da miriše na neke kolače i to (isto taj neki vanila osećaj je tu), ali je mnogo manje prirodan miris. Kada ga stavite dosta se oseća ali se i on vremenom izgubi skroz (ili se vaše čulo mirisa pobrine da ga ne osećate kao nov miris više)



Runda 4. - Aplikator

AURA: Aplikator je manji, precizan je, blago zaobljen na vrhu, i iskošen je u odnosu na sam štapić (mooožda je za dlaku lakše nanošenje tako). Međutim manje proizvoda izvuče iz bočice, te ćete morati više puta da umočite ( umočićuuu <3 )


GOLDEN ROSE: Aplikator je veći, pokriva usnu celom dužinom, brže nanesete i to može da bude prilično precizno. U odnosu na štapić sam aplikator stoji ravno, a na njemu se zadržava baš dosta proizvoda kada ga izvučete iz bočice te nema potrebe za više "umaka" (...ne znam..)






Runda 5. - Količina proizvoda i pakovanje


AURA: Dobijate 7 ml proizvoda. Iako sama bočica deluje manje od GR-ove, Aurini tečni ruževi sadrže više proizvoda. Sa druge strane manja pigmentovanost, i aplikator brže "pojedu" karmin.
Samo pakovanje je prilično obično. "Telo" u boji samog karmina i crni poklopac. Plastična je bočica što je čini lakšom.






GOLDEN ROSE: Dobijate 5,5 ml proizvoda. Bočica je optička varka, oko same tubice sa karminom ima sloj stakla te izgleda mnogo veće, kao da ima više proizvoda, ali samim time što je staklena samo pakovanje deluje mnoogo luksuznije. Jeste da ima manje proizvoda, međutim pigmentovanost to opravdava. 







Runda 6. - Raspon nijansi i cena 

AURA: Aura ima prilično veliki raspon nijansi, prvobitno ih je bilo 13, pa su dodali jos 13 novih tako da trenutno ih je 26 što je stvarno fenomenalno jer možete naći tačno onu koja vama odgovara. Njihova cena je oko 550 dinara (malo gore - dole u zavisnosti od toga da li ima neka akcija u liliju :))

GOLDEN ROSE: U odnosu na Auru ima skoro duplo manje nijansi, tačnije12, međutim raznovrsne su i veoma lepo izabrane. Njihova cena je oko 480 dinara, zavisi kako gde uhvatite ali u principu su jeftiniji od Aurinih




Eto nakon ovih šest rundi nadam se da imate dovoljno informacija da neki od njih prevagne, ili ukoliko ste probale samo jedan od njih da saznate kakav je drugi u odnosu na njega. Meni se lično više dopadaju aurini karmini, iz prostog razloga što volim mogućnost da nadograđujem ako je potrebno, ali i da nosim tanji sloj.  Koji se vama tečni ruževi više dopadaju? :)












3 comments:

  1. Imam nekoliko iz obe kolekcije, i glasam za GR jer su dugotrajniji. :)
    Šminke nikad dosta

    ReplyDelete
  2. Imam tamno ljubicasti matt Aurin (Mistress) i ocajan je. Ni posle 5 slojeva ne valja, tj nije ujednacena boja. Sad mi stoji bezveze u neseseru, jer sam kupila Essence matt u istoj boji koji jeste matt, ali ostavlja tragove. Pokusala sam ovaj Aurin da iskoristim kao nekakav zastitni sloj, posto je identicna boja, ali ne vredi / skida mi prve slojeve. Zapravo, najslikovitiji opis izgleda usana nakon nanosenja togh karmina je "brljala sam usta džemom od šljiva".

    Doduse, drugi Aurini matt karmini - crveni (Checkmate) , tamno roze(Time for Selfie) i neki bejbi roze/krem(nemam pojma, neka nude nijansa) - su super u principu, ali i oni mi imaju manu. Mana im je sto kad sam ih tek kupila nisu ostavljali tragove ni malo, ali posle nekoliko koriscenja, pocnu da ostavljaju (ne previse, ali ipak...) tragove.

    ~Komsinica sprat ispod xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš bezveze, slažem se sa time da ne izlazi bas mnogo iz tube, u smislu prilicno su tanki slojevi. Mada nisam imala neke vece probleme sa nijansama koje imam, ono, posle par slojeva se to sve nekako izjednaci i budu mi stvarno super. Moguće je da je i do boje ali i da je takva tura u fabrici ispala - u svakom slucaju minus Auri onda.

      A te essence matt sam baš htela da probam ali me malo odvraća cinjenica da se preslikavaju, bas mi se svidja momenat mat karmina gde mozes da radis sta hoces i da ne razmisljas gde ti je ostao karmin. Će da vidim! :P

      - hvala Vam najlepse komšinicooo :*

      Delete