Wednesday, October 19, 2016

10 Beauty trikova koje zapravo koristim :)

Dooouubar dan vam želim!
Danas pričamo o beauty trikovima kojih ima beskonačno svugde po internetu.
Viđala sam najviše stranih youtuberki kako pričaju o svojim trikovima i hakovima za lepotu, ali uvek sam nekako skeptična da li one baš sve to koriste. Budući da bi mi bilo besmisleno da samo prenesem znanje drugih a da ja te stvari ne radim inače, odlučila sam se da podelim sa vama deset beauty trikova koje zapravo koristim!

1. Šminkanje pa kupanje!

Da :) Totalno obrnuto od logike koja nam kaže kad se totalno sredis i spremis poslednja stvar je šminkanje. Medjutim ispostavlja se da ima par benefita na ovaj način raditi stvari. Naravno uvek prvo operem samo lice i vrat, pa sledi šminkanje, pa tuširanje. Jedna stvar koja mi se posebno sviđa je ta što imam više vremena za šminkanje pa mogu na miru da uzivam i da se ubacim u svoju vrstu "meditacije šminkom" i da ne brinem da li ću se u procesu šminkanja skuvati i preznojiti petsto puta :) A druga, mnogo bitnija stvar je da zapravo para tople vode od tuširanja setuje vašu šminku, tako što je blaaago "istopi" i istovremeno malo otvori vaše pore te šminka mnogo lepše legne na vašu kožu i traje malo duže :D



2. Pencil eyeliner sa dve oštrice!

Ovo je nešto što sam tek relativno skoro saznala a uštedelo bi mi koji dinar ranije kada zbog malo istošenog vrha marker eyelinera bacim ceo eyeliner iako bi možda i bilo još proizvoda.
Naime, kod najvećeg broja ovih eyelinera sam vrh može da se izvuče i obrne i na drugom kraju nalazi vam se potpuno novi vrh, neoštećen na kome se pritom uvek nađe jos proizvoda te zaista možete iskoristiti maksimalno svoj eyeliner


3. Body butter: malo na telo malo na kosu!

Moja kosa je prirodno kovrdžava, ali su se te kovrdžice malo izgubile vremenom najviše zbog farbanja i čestog vezivanja u rep i punđe. Kako nemam uvek kod sebe neku kremu za lokne koja bi ih malo motivisala da stoje i budu lepe, drugarica mi je predložila da probam sa bilo kojom kremom za telo. Nakon pranja kose, kada je ona još vlažna i kad sam nanela sve druge stvarčice za njen oporavak, pre feniranja nanesem body butter, srednju količinu po celoj kosi (ima super trik za to koliko vam proizvoda zaista treba, svu kosu stavite kao da cete da vežete rep, zatim palcem i kažiprstom obuhvatite njenu širinu, izvučete ruku i kolika vam je rupa izmedju ova dva prsta toliko proizvoda treba da stavite u šaku ). Budući da je kosa vlažna, kremica se nekako upije u nju i kada se osuši difuzorom lokne ostaju na mestu a nisu onako krute kao što bi bile da stavite penu na nju.


4. Piling pomoću voćnih enzima!

Uuuu, zvuči tako fensi :P Poenta je sledeća. Postoje dve vrste pilinga, mehanički i hemijski. Mehanički je onaj koji je najpoznatiji, male čvrste trunčice koje deru mrtvu kožu sa vašeg lica i na kraju ostajete sa čistom i glatkom kožom. To može biti neki kupovni piling ili ga možete napraviti sami kod kuće (med i kafa, šećer, bilo šta tako granulasto). Druga vrsta pilinga je hemijski piling koji se zasniva na tome da u voću postoje enzimi koji svojim delovanjem razgradjuju mrtvu kožu, tako čineći vašu košu opet mekom i zdravom. Voćke koje imaju najviše ovih enzima su jagode, kivi i ananas, te u zavisnosti od godišnjih doba i dostupnosti voća (ok laž, ovih voćki ima uvek svugde jer je 21.vek) izaberem neku voćku i bukvalno je namažem po faci. Malo je izgnječim i napravim kremastu teksturu i onda je stavim i isperem posle nekih 20ak minuta ( apsolutno mislim da moze i manje ali često preterujem sa drzanjem maski za lice). Najviše volim jagode jer nakon držanja maske uzmem spoljašnju stranu jagode koja ima i one male semenkice i odmah uradim i mehanički piling. Ako apsolutno ništa ne uspe da vam uradi, na kraju krajeva makar miriše voće što ima psihoterapeutsko dejstvo na organizam :)

5. Plamen protiv tvrdih olovaka za oči i usta!

Dobro, ovo nekako imam osećaj da većina ljudi i zna i koristi svakodnevno, ali pošto jeste u repertoaru mojih trikova ima svoje mesto ovde. Ovaj trik obično koristim na olovkama za usne, budući da su mi sve olovke za oči prilično kremaste same po sebi. Sviđa mi se kako izgleda kada na usne nanesem samo olovku za usta, međutim osećam kako derem usne kada to pokušavam tvrđim olovkama, stoga stavim olovku iznad plamena koji sekund, on je otopi taman dovoljno da se na usnama ponaša kao karmin prilikom nanošenja a da kasnije ima izgled i sve karakteristike olovke za usta. Prilično zgodan trik.


6. Parenje lica!

Ovo je nešto što već godinama radim bar jednom mesečno. Skuvam čaj od kamilice ( nekad bosiljka, zavisi sta imam,mada mislim da funkcioniše i samo sa vrućom vodom,ali biljčice utiču smirujuće na organizam) i dok je još vreo, stavim lice iznad lončeta, i pokrijem glavu peškirom tako da ne postoji mesto gde bi para mogla da ode (zatvorim sve vazdušne rupe). Pustim muziku i inhaliram se tako iznad lončeta oko 5 minuta (bilo bi kul i duže ali obično mi dosadi) i genralno kad osetite kako su vam se sve pore otvorile znaćete da je dosta. Nakon toga imate najbolju podlogu za sređivanje mitisera, za piling, za maske za bilo šta što vaša koža treba da upije jer su vam pore totalno otvorene. Očistite ih, stavite kremicu i imate savršen kućni tretman lica.


7. Češljanje kose samo pre pranja kose!

Ok, ovo verujem da je individualno, ali poenta je samo da ne češljate kosu za vreme pranja dok je mokra jer je kosa tada veoma lomljiva i češljanjem tada su mnogo veće šanse da je oštetite. Ukoliko imate loknice, ovako ih rastaršite pre pranja te ih puštate da se nakon pranja vrate svaka u svoj oblik (i oforme Voltrona! (šta?)).

8. Parfem: u sve se meša!

Dovoljno je prsnuti i u vazduh i samo proći kroz oblak parfema i to je to. Međutim kada želite da vam parfem na telu traje duže i da se ponovo aktivira svaki put kad se malo zagrejete, pomešajte svoj omiljeni parfem u ulje ili losion za telo koje koristite i onda ga namažite. Ovako se ulje ili losion upiju a parfem vam ostane tu negde ni na javi ni u snu (ne upije se skroz u kozu ali i nije površinski kao kad biste samo njega stavili) i onda kad se malo zagrejete ili oznojite, pod toplotom tela oslobađa se parfem i eto gaaa.. Mirišete ki car! Moje omiljeno mesto za parfem je na vrat ispod kose, jer vam je tu najtoplije i najduže ostaje miris.


9. Belance vs. mitiseri

Ovo je jedna od onih DIY maskica protiv mitisera. Najčešće ide u mojoj rutini posle gorepomenutog parenja lica. Dakle jedno belance, umutite viljuškom u čaši, ali onako čisto malo da mu razbijete one grudvice (...nista me ne pitajte, znate na šta mislim...) Nakon toga, to namažete na predeo gde imate mitisere - na nos, na predeo obraza ispod očiju, na bradu, mozda čelo... itd. Od salveta, ubrusa, maramice ili toalet papira odvojite onaj jedan tanki sloj i stavite ga preko belanceta na licu tako da se skroz zalepi, a potom jos jednom predjete belancem preko toga svega. Ostavite da se potpuno osuši (primetićete da vam je nezgodno da pomerate mišiće lica jer se baš stegne) i nakon toga ga jednostavno odlepite sa kože. Kako ga odlepljujete ono ce sa sobom da izvuče sve mitisere i nečistoće nakupljene u porama. Najefikasnije je definitivno ukoliko ste pre ovoga otvorili pore.


10. Masaža lica prilikom stavljanja kreme

Dakle obično samo onako brzinski stavimo kremu na kožu i to bude to. I to je zapravo skroz dovoljno, ali povremeno izdvojim vreme da kada stavljam kremu na lice odradim i blagu masažu celog lica - obraza, čela, predela oko očiju brade, svega. Lupkanjem, kružnim pokretima oko očiju (krećući se od obrva ka spoljašnjem delu oka,pa ka nosu i tako u krug - ovime ne vučete bespotrebno osetljivu kožu lica), ukrštanjem prstiju na čelu, i povlačeći prste od brade ka ušima. Ovom masažom koja ionako ne oduzima puno vremena vraćate cirkulaciju nazad u lice, čime podstičete kožu da luči sve što joj je potrebno  i da bolje upije bilo koji proizvod koji ste prethodno naneli.


Ovo su samo 10 od nekolicine ovakvih "trikova" kojima se služim.
To su sitne i obične stvarčice koje su tu da olakšaju posao :)
Nadam se da ste saznali nešto novo sto ranije niste čuli, ako je i samo jedna stvar, ovaj post je bio uspešan! 
Koji je vaš omiljeni bjuti trik? :)




2 comments:

  1. Oduševilo me ovo za ajlajner:)
    Sad sam okrenula:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa :) i mene je kad sam prvi put saznala, odmah sam probala... A nikada ne bih pretpostavila da ima to tako :)

      Delete