Thursday, January 12, 2017

Recenzija: MAC Mineralize Skinfinish - Soft and Gentle :)


Zdraaaaaaaaaavouuu <3 



Današnja tema je MACov više nego dobro poznati hajlajter u nijansi Soft and Gentle.
Većina make up zaluđenika je sigurno čula za njega, verovatno ga i poseduje, ali mislim da je vredno pomena za sve one na drugom kraju tog spektra.

Recenzije služe upravo tome - upoznavanju sa proizvodom, sagledavanje njegovih karakteristika + lično mišljenje osobe koja je piše i sve to kako bi vama bilo jasnije da odredite da li je to nešto vredno kupovine ukoliko ste se već razmišljali, ili da vas jednostavno upozna sa tim (da i tako nešto postoji na ovom svetu).

O ovom hajlajtu se toliko govori svugde po youtubeu i blogovima i definitivno spada u najpoznatije hajlajtere na tržištu. Dugo sam ga željela i ganjala i sad kad je konačno u mom posedu već neko vreme (zahvaljujući mom divnom dečku), red je da i ja dam svoj sud o njemu.

Sam hajlajter dolazi u predivnom, kvalitetnom crnom pakovanju, kroz koji možete videti proizvod. Standardno za MAC je da zaista vidite kvalitet kako u proizvodima tako i u pakovanju, iako je, na kraju krajeva, pakovanje najmanje bitno.



Ne bih rekla da je ovo najintenzivniji hajlajter koji postoji, tj. da je ona vrsta "plašim se da izađem na ulicu, zaslepeću vas" već od doziranja zavisi i njegova jačina (vauuu, zaista neverovatnooo! totalno neočekivano znam).
 Šta pod time podrazumevam jeste da ga možete staviti malo ređom četkom i da izgleda skroz suptilno (štaviše ja ga nekad stavim blago blago preko celog lica, kada mi se čini da to moja koža u tom trenutku može da iznese), a možete ga staviti prstom, ili gušćom četkicom, na te ključne delove lica koje želite da naglasite i da se on zaista vidi i sija i čini vas prelepoticom.


Na hajlajtere često gledam kao na neku magiju koja vam vraća lice u normalu i više od toga. Znate onaj momenat kada ste setovali lice nekim matirajućim puderom u kamenu i onda odjednom izgubite bilo kakav sjaj na koži.
( Gde su ti jagodice Milice? - Nemam pojma, tu su negde valjda, ispod pudera možda :/)
E pa hajlajter je tu, da ga strateški stavite tako da vam se sijaju "najviši" delovi lica, oni koji bi se presijavali da neko uperi reflektor pravo u vas (to su obično jagodične kosti, centar nosa, malo iznad obrve, vrh gornje usne - sve što je malo ispupčeno). Dakle na njih stavite hajlajter, a na one delove koji vam inače prosijaju i zbog kojih koža izgleda masno (čelo, deo oko nosa, brada...) njih matirate i imate savršenu formulu da šminkom zavarate oko.



Iako u pakovanju izgleda bakarno - rozikasto - zlatno, nijansa Soft and Gentle na licu ipak izgubi tu bakarnost i najviše se vidi taj zlatni odsjaj. Na dodir je onako tvrđi, nije kremast, ali kad se nanese na lice deluje tako prirodno, iako u sebi ima sitne sitne šljokice (što ja zapravo ne volim,ali tako se dobro ovde uklapa da ih ni ne primećujem).



Njihova Mineralize formula u suštini obećava dobre rezultate i kada proizvode nanosite malo nakvašene - što je definitivno ovde slučaj - mada ne menja se nešto drastično kada ga nanosite vlažnog, za nijansu je jači ali ništa što ne može da se postigne jednostavnom nadogradnjom proizvoda (naravno ukoliko kvasite neki proizvod kvasite ga tako što stavite proizvod na četku i onda četkicu pokvasite, pre nego da pokvasite prvo četku pa da idete u proizvod. Ovime čuvate proizvod što je bolje moguće i higijenskije je)

Ja ovaj hajlajter često koristim i kao senku za oči, budući da zaista jednim potezom dobijete savršenu, svetlucavu senku za oči, gde se vidi da ste nešto stavili ali ne izgleda preterano.


(ovo je slučaj natrpavanja hajlajta, a i dalje izgleda lepo)
(*i na kapku je hajlajt)

MAC Mineralize Skinfinish - Soft and Gentle, dolazi u pakovanju od 10g, što je za jedan kvalitetan hajlajter zaista dovoljno, i ukoliko ga kupite za ličnu upotrebu, ne sumnjam da će vam trajati minimum godinu dana (pritom se trusi minimalno, skoro zanemarljivo).




Može se naći u MACovoj prodavnici u Ušću, i košta 4100 dinara, što nikako nije malo, ali računica kvalitet x trajanje x primenjivost = cena, definitivno postaje opravdana. Da ne pričam da ide uz razne boje kože i podtonove, te će i svim profesionalnim šminkerima itekako koristiti.

Slika se fenomenalno, tako suptilno, bez ikakvih tragova ili štrafti, idealno je za mlade ili neke svečane prilike.




Sve u svemu, luksuzan, definitivno ne neophodan ali veoma koristan proizvod, koji se može primeniti u razne stvrhe, bez da izgledate masno. Me gusta mucho!

Ukoliko ste ga probale, napišite u komentarima kako se vama čini, da li nam se mišljenja razlikuju i po čemu. Volela bih da čujem. :D

Takođe ako imate neki predlog za predobar hajlajt (a da nije Mary Lou), ostavite dole, da ga čekiram. Pozdravljam vas do sledećeg četvrtka :*

2 comments:

  1. Odlicna recenzija :) Imam ovaj hajlajter,mada ga ne koristim bas cesto,ali zaista je odlican.
    Pratim te,pa ako ti nije problem,uzvrati :)

    https://suzastil.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  2. Odlično si uradila recenziju. Deluje primamljivo. :)


    Pogledaj moj blog. http://kathydelight.blogspot.rs/

    ReplyDelete